Vad är el cigg?

Precis som namnet beskriver är det en produkt som ska efterlikna cigaretter och dess egenskaper, men utan att ge skadlig rök, då detta har ersatts med ånga istället. Medan en vanlig traditionell cigarett tänds och avger skadlig rök, så tänds el-cigg istället med ett el-batteri som sedan avger ånga. El-ciggen är uppbyggd så att den består av en vätskebehållare där man tillsätter smaksatt olja och hela el-ciggen drivs av batterier som startar värmen, vilket i sin tur genererar ångan från oljan. Till dessa kan man välja om man vill använda nikotinfria oljor eller nikotinhaltiga.

Elcigg används också som alternativ till eller komplement när man vill sluta helt eller dra ner på sitt traditionella rökande. Men kan också användas om man vill kunna röka inomhus utan någon ambition att sluta röka. Du kan klicka här för att komma till cigoteket som har ett riktigt stort utbud av el cigg, något för alla.

Historien kring el-cigg

Kort och gott kan man säga att den elektroniska ciggen d.v.s. el ciggen skapades av en kinesisk apotekare vid namnet Hon lik, år 2000. Några år senare vid 2003 började dessa produkter sedan exporteras och säljas inrikes 2005-2006. När denna produkt tillkom möttes den självklart av stor kritik och uppfattades till början att vara väldigt kontroversiellt.

Anledningen till detta var att man hade svårt att avgöra hur denna produkt skulle klassificeras som. Detta ledde till att många stora aktörer i marknaden blev involverade i frågan om hur detta skulle klassificeras då detta självklart skulle börja konkurrera med de andra bolagen. Efter långa vändor resulterade denna produkt 2016 i att hamna under EU:s reviderade Tobaksdirektiv (TPD). 

Med dessa nya lagar och regler att följa kommer också tillverkningen och försäljningen av el cigg att regleras mer än tidigare. Men mycket kan man också läsa mer om på olika el cigg sidor om man vill jämföra fakta och information.